Филми като  (режисьор и сценарист Саймън Абуд, оценка 6.9 в IMDb,

...
Филми като  (режисьор и сценарист Саймън Абуд, оценка 6.9 в IMDb,
Коментари Харесай

This Beautiful Fantastic, един прелестен филм

Филми като  (режисьор и сценарист Саймън Абуд, оценка 6.9 в IMDb, премиера в Словения!) могат да вършат единствено. Едновременно внимателен, тънък, хубав, оптимистичен, бодър и ярък. Както постоянно, има воин, който под недодяланата си и груба сприхава и враждебна осанка крие златно сърце и благородна великодушна душа. Едва се сдържах да изчакам възхитата ми да се поуталожи и мисълта ми да поизтрезнее.

Бела Браун (Джесика Браун Финдли, мис Сибил от " Даунтън Аби ", която сценаристите " убиха " прекомерно рано) е сираче, оставено пред вратата на подслон и израснало там. С неподдържана коса като разплетена кошница, обезпокоена и постоянно закъсняваща, тя е естествена хубавица с тяло като фиданка и наивни доверчиви прелестни очи. Всеотдайно и отзивчиво творение, Бела работи в библиотеката на мис Брамбъл (Ана Чанселър), карикатурен пазител с огнена грива и смръщено лице, която беседва с... табло (тишината е издигната в култ). Там тя (знае наизуст мястото на всяка книга, май е аутист) среща непохватния, нерешителен и постоянно препускащ очилат симпатяга Били (Джеръми Ървайн) и срамежливо си го харесва (а и той нея, само че пътем, разсеян и вглъбен).

Бела живее чартърен в остаряла къща с благородна патина и бръшлян по стените и откакто една нощ излиза в бурята в градината, се озовава при съседа Алфи Стивънсън (Том Уилкинсън, боготворя го), вцепенен и навъсен типичен бастун, раздразним и бързо кипващ пенсионер с язвителен и ядовит език. В наличието на лекарката си (повикана по повода) Мили (Айлийн Дейвис), богатства и усмихната белокоса жена, той атакува девойката с цветисти прилагателни поради запуснатия тип на градината ѝ.

Всичко свършва с това, че готвачът на Алфи, Върнън (Андрю Скот - Мориарти, знаете в кой сериал!), приказлив и екстравагантен малък и чевръст шотландец, вълшебник в кухнята и уединен татко на две дъщери, се реалокира да работи при Бела съвсем за без пари, демонстративно изоставяйки досегашния си шеф. А едно от дребното удоволствиия на Алфи е чревоугодничеството, наред с превъзходната му градина, която е " beautiful fantastic "!  Представителят на хазяина на Бела обаче (чудно по чий сигнал) идва на оглед и й изяснява, че съгласно контракта вътрешният двор би трябвало да се поддържа. Налага се Бела да напусне стремително за несъблюдение на съглашението, само че хитрият Върнън го затапва с алинеи и издейства един месец предупреждение. В този период градината би трябвало да блесне и двамата викат на помощ най-големия си зложелател, Алфи, с ангажимента шотландецът да му готви, без да влиза в дома му!

В работата Бела от ден на ден и повече хлътва по несъответстващия Били, а и той не е апатичен. Както се сещате, сред Алфи и нея се откриват връзки, радикално разнообразни от първичните.

Краят е от най-трудните в изкуството - приглушена горест, умерено доволство и ярка убеденост в бъдещето, съчетани с убеждението, че животът е, който си заслужава, се смесват в доверчиво разтворените ни и зажаднели за добрина възприемчиви души.

 

Боян Атанасов е жива софийска легенда, човек на живота, на киното, на театъра, на музиката. Само който не го познава, единствено той не се е впечатлявал от неговите енциклопедични познания в гореизброените области и освен в тях. За наша наслада Боян има личен блог, публикации от който публикуваме при нас с неговото общително единодушие. Останалите му титанични материали можете да откриете .
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР